.

belko-950x200.jpg

Segítsen, hogy segíthessünk!

Tisztelt Bélapátfalvai Lakosok!

A koronavírus-járvány idején, az idős lakosok mellett, kiemelt figyelemben kell részesíteni az otthonukban fogyatékkal élő lakosokat és családtagjaikat.

A védelmük érdekében az önkormányzat – összhangban az Emberi Erőforrások Minisztériumának intézkedési tervével – felméri azon fogyatékos személyeket, akik a veszélyhelyzet időszakában támogatásra szorulnak, illetve előállhat olyan helyzet, amikor támogatásra szorulhatnak, például a gondozó családtag betegsége, vagy karantén idején.

Az önkormányzat azt kéri a fogyatékkal élőktől és családtagjaiktól, valamint minden bélapátfalvaitól, akinek tudomása van otthonukban élő, segítségre szoruló fogyatékos személyről, jelezzék ezt az önkormányzat felé a 36/554-300-as telefonszámon, vagy pdf BEJELENTŐLAP megküldésével a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre. (A nyomtatványok elhelyezhetők a Bélapátfalvai Közös Önkormányzati Hivatal bejárata elé kihelyezett iratgyűjtőbe is!)

Ferencz Péter s.k.
polgármester
Bélapátfalva Város Önkormányzata

Rendkívüli szünet a Bélapátfalvi Százszorszép Óvoda, Bölcsődében

1/2020. (III. 29.) Polgármesteri határozat

Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről szóló 45/2020. (III. 14.) Korm. rendelet 2. §-ában meghatározott hatáskörömben eljárva, figyelemmel a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 47. § (2) bekezdésére Bélapátfalva város közigazgatási területén lévő, a Bélapátfalva-Bükkszentmárton-Mónosbél Köznevelési Intézményfenntartó Társulás fenntartásában működő

Bélapátfalvi Százszorszép Óvoda, Bölcsőde és Konyha (3346 Bélapátfalva, Táncsics M. utca 4.) intézmény bölcsődei ellátást és óvodai nevelést nyújtó feladatellátási helyein

 1. március 30. napjától rendkívüli szünetet rendelek el

a veszélyhelyzet fennállásának időtartamára.

A fenti rendelkezés végrehajtása érdekében azon gyermekek kiscsoportos napközbeni felügyeletét, akik elhelyezéséről a szülők nem tudnak gondoskodni, az intézménynek ügyeleti rendben biztosítani kell.

Bélapátfalva, 2020. március 29.

Bélapátfalva Város Önkormányzata Polgármesterének 8/2020. (III. 30.) önkormányzati rendelete a közterületi szeszes ital fogyasztás tilalmáról

Bélapátfalva Város Önkormányzata Képviselő-testületének -  a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése szerinti – hatáskörében eljáró Bélapátfalva Város Önkormányzat Polgármestere a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendelettel kihirdetett veszélyhelyzetben,

a Képviselő-testület Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében,

az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében, valamint a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény 200. § (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

 1. § Bélapátfalva Város közigazgatási területén a közterületeken  tilos a szeszes ital fogyasztása.
 1. § A rendelet alkalmazása szempontjából:

Közterület: a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény szerint a tulajdonos személyétől, illetve a tulajdonformától függetlenül minden olyan közhasználatra szolgáló terület, amely mindenki számára korlátozás nélkül vagy azonos feltételek mellett igénybe vehető, ideértve a közterületnek közútként szolgáló és a magánterületnek a közforgalom elől el nem zárt részét is.

Szeszes ital: a rendelet alkalmazása szempontjából minden alkoholtartalmú ital

 1. § E rendelet 2020. március 30. napján 10.00 órakor lép hatályba.

Kereskedelmi üzletek, vendéglátó egységek figyelmébe!

Tisztelt Üzemeltető!

Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről szóló 46/2020. (III.16.) számú Kormányrendelet értelmében:

 • a vendéglátó üzletekben délután 15 óra és reggel 6 óra között az ott foglalkoztatottak kivételével tilos tartózkodni;
 • a vendéglátó üzletekben délután 15 óra és reggel 6 óra között az élelmiszer megrendelése, átvétele időtartamára megengedett a tartózkodás.

 Üzletek, melyek nyitva lehetnek délután 15 óra és reggel 6 óra közötti idősávban:

 • élelmiszert,
 • illatszert, drogériai terméket,
 • háztartási tisztítószert, vegyi árut, higiéniai papírterméket árusító üzlet
 • gyógyszertár
 • gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzlet
 • benzinkút
 • dohánybolt

 A Kormányrendelet 2020. március 17-én lép hatályba és visszavonásig érvényes. A korlátozó intézkedések betartását a rendőrség ellenőrzi. Aki a fentebb felsorolt üzletekben meg nem engedett időpontban vagy módon tartózkodik, szabálysértést követ el, mely esetén a pénzbírság összege ötezer forinttól ötszázezer forintig terjed.

 Dudásné dr. Géczi Erika
Bélapátfalvai Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője

Koronavírus tájékoztató

  pdf Tájékoztató és nyilatkozat az oktatás megváltozott munkarendjének idejére, iskolás korú gyermekek étkeztetéséről

  pdf Tájékoztató és nyilatkozat 70 év feletti lakosok részére bevásárlás és receptek kiváltásában való segítségnyújtásról